Stoffen 2020-08-14T08:45:35+00:00

Linnen en linnenlook

We zijn gek op de stoere en nonchalante sfeer die je creëert met linnen gordijnen en vouwgordijnen. Van zwierige en luchtige inbetweens bij openslaande deuren worden we helemaal gelukkig en stoere stevige linnen geeft de kamer een nonchalante leefsfeer die geweldig past bij robuust houten tafeltjes, wollen poefjes en matte wanden.

En het leuke is dat bij deze stoffen een neutrale kleur nooit saai is; door de weving in de stof ontstaat er zoveel leven dat het altijd veel sfeer geeft.
Kleuren zijn het mooist op echte linnen. Maar echte linnen heeft ook nadelen: het kreukt, krimpt bij droog weer, en krimpt vaak tot 5 % na een wassing (dit is 15 cm bij een hoogte van 3 meter!) en het verkleurt in de zon.
Als je dat allemaal voor lief neemt hebben we prachtige tinten echte linnen, van heel grof tot heel transparant. En stonewashed linnen in zachte pastels.

Grote collectie wasbare linnen voor jarenlang woonplezier
Al onze leveranciers weten het; van een mooie wasbare linnenlook worden we hebberig. Inmiddels hebben we overal de krenten uit de pap gehaald en een hele grote collectie prachtige linnenlook samengesteld. Van luchtig inbetween tot grof en stevig.
Prachtige tinten, soepel vallend (!), wasbaar in het wolwasprogramma van de wasmachine, geen kreuk, nauwelijks krimp. En vrijwel niet van echt te onderscheiden. De tint die je zoekt bij de muren en de vloer om precies de perfecte sfeer te creëren zit er altijd bij. De grote voorbeeldstalen laten direct het verschil zien dat deze gordijnen maken in de kamer.

Zijde en zijdeglans

Wat voor echte linnen geldt, geldt ook voor echte zijde; kleuren komen het best tot hun recht op het echte natuurproduct. Echte zijden gordijnen geven een kamer een stijlvolle, chique uitstraling. De glans geeft vooral ‘s avonds als de lampen aan zijn extra sfeer. De ruwe zijde of dupion zijde heeft een onregelmatige draad en “kraakt” eerder als hij de grond raakt dan dat hij soepel valt. Dit geeft een geweldige nonchalante chique.
Maar echte zijde heeft ook nadelen. Het krimpt bij droog weer en zeker na een wassing. Het verkleurt snel en kan zelfs na verloop van tijd gaan scheuren onder invloed van het zonlicht. Het zal echte zijdefans een zorg zijn; voor hen hebben we een mooie collectie ruwe zijde in heel veel tinten in een hele prettige prijsklasse.

Wasbare kunstzijde en zijdeglans

Onze leveranciers weten inmiddels precies waar wij onze klanten blij mee maken: wat een mooie kunstzijdestoffen en wat een mooie tinten zijn er de laatste jaren ontwikkeld!
Inmiddels hebben we een hele koffer vol kunstzijde en andere stoffen met een mooie zijdeglans.
Kunstzijde met die typische onregelmatige draad van ruwe dupionzijde en vaak ook nog met een changeant (je ziet twee tinten in de stof afhankelijk van de zichthoek). Deze ruwe zijdestoffen en Taft “staan” op dezelfde rijke manier als de echte zijde. Hiermee creëren we moeiteloos dezelfde sfeer als met echte zijde, met een mooie glans in de avond als de lampen aan gaan. Zowel met gordijnen als vouwgordijnen.
De soepele satijn en andere zijdeglans stoffen vallen in prachtige plooien en geven s’avonds ook die een prachtige glans.
Met onze grote voorbeeldgordijnen zie je in een oogopslag wat de impact is in de kamer.

Inbetween stoffen en vitrage.

Wil je een lichte en luchtige sfeer in de kamer? Droom je ook van zwierige luchtige gordijnen bij je openslaande deuren?  Dan zijn inbetween gordijnen wat voor jou. Een inbetween stof zit qua lichtdoorlatendheid tussen een overgordijnstof en een vitrage in en wordt steeds vaker gekozen in plaats van een overgordijn.  Een inbetween geeft overdag voldoende privacy; jij kunt overdag door de gordijnen naar buiten kijken maar niemand kan naar binnen kijken.  ‘s Avonds met de verlichting aan in de kamer, is er wel inkijk.
Als inkijk geen probleem is kun je kiezen uit elke soort in-between maar vaak is inkijk toch wel iets om rekening mee te houden.

Dikkere inbetweens zonder inkijk
Onze collectie inbetweens bevat hele transparante stoffen maar ook wat dikkere inbetweens die eigenlijk tussen een inbetween en een overgordijn in zitten. Erg handig en heel vaak de oplossing voor het dilemma luchtigheid en inkijk!
Heb je inkijk en wil je toch een dunne inbetween? Ook dan hebben we een aantal slimme onzichtbare oplossingen tegen de inkijk.

Alle inbetweens in onze collectie vallen prachtig soepel, hebben meer of minder weving en zijn vrijwel allemaal makkelijk wasbaar op 30 graden in het wolwasprogramma. Met onze voorbeeldgordijnen zie je meteen de geweldige sfeer in de kamer en kun je op je gemak de inkijk beoordelen.

Vitrage
Vitrage is vooral bij de jongeren bezig met een revival. Maar dan wel in de goede kleur! We hebben een prachtige en voordelige vitrage die perfect bij houtwerk in de Ral-kleur 9010 past en wat maakt dat de kamer licht!
Eigenlijk is vitrage onmisbaar bij verduisterende gordijnen in de slaapkamer. Met vitrage erachter heb je alle privacy en prachtig diffuus licht in de kamer.
Maar denk ook eens aan vouwgordijnen van vitragestof!
Vouwgordijnen van onze “9010” vitrage geven overdag sfeer en privacy en prachtig licht. Vaak worden ze gecombineerd met overgordijnen aan weerszijden.

Verduisterende stoffen

Met dim-out stoffen maak je je slaapkamer donker en met black-outs pikdonker. Dit is wel een verschil, zeker als je kamer op de zon ligt.  We hebben een collectie opgebouwd met een leuke linnenstructuur of glans aan de voorzijde. Daarnaast hebben we een basiscollectie in goede kleuren als grijs, antraciet, licht taupe, donker taupe etc.
De verduisteringsstoffen moeten van ons soepel vallen en niet te veel ruimte innemen in de kamer. Ons advies is: combineer het met vitrage voor privacy en prachtig diffuus licht overdag. Zie de foto’s hieronder.

Brandvertragende stoffen

Met onze grote en verrassend leuke collectie brandvertragende gordijnstoffen, hebben we al vele kamers in verzorgingshuizen aangekleed. De vezels van de gordijnstoffen zijn definitief brandvertragend gemaakt. Hierdoor kunnen de gordijnen zo vaak worden gewassen als je wilt, zonder deze eigenschappen te verliezen. Steeds vaker worden er in kinderkamers of op zolder, waar bij brand het huis verlaten moet worden, brandvertragende stoffen gebruikt.